Cum am slăbit după naștere?

Cum am slăbit după naștere?

De când mă știu am fost slabă. În ultimii ani, cântarul s-a blocat la 58 de kg. O greutate ok din punctul meu de vedere, ținând cont că sunt înaltă 1, 72 m. Nu am avut niciodată probleme cu greutatea, am avut perioade când am fost mai atentă decât de obicei ce mănânc, dar, în general, îmi permit luxul de a mânca câte o prăjiturica atunci când îmi este poftă (și se întâmplă destul de des) fără să mă îngraș.

Pe parcursul sarcinii, încet, încet am acumulat peste 20 de kg, mult mai multe decât m-am așteptat. Nu am mâncat “cât pentru doi”, dar nici nu m-am abținut dacă am avut poftă de ceva. O dată cu nașterea am dat jos în jur de 12 kg dintr-o lovitură. Din acel moment a început adevărata luptă cu kilogramele! Mă simțeam grea, oboseam repede și să nu mai vorbesc despre aspectul fizic…Nu mă puteam vedea așa, cu toate că, mă aflam în situația aceea în urma unui miracol: am dat viață unei ființe! Motivată fiind să revin la formele inițiale, m-am înarmat cu ustensile de fitness, care, bineînțeles că au rămas uitate în debara. Nu mi-a plăcut niciodată să fac sport cu toate că știu că e indicat nu doar pentru aspectul fizic cât mai ales pentru a ne păstra sănătoși. Asta e, nu m-am supus la astfel de “chinuri” :)…(nu-mi urmati exemplul)

 

După naștere, am avut grijă să am o dietă alimentară variată mai ales pentru că alăptam. Dacă de sport nu m-am apucat, a trebuit să iau de la gură…așa că, am renunțat la a mă răsfăța cu prăjiturele o perioadă și a mânca la ore târzii. Pe lângă asta, am descoperit pe un grup de mămici, o cură de detoxifiere care părea să dea rezultate și, cel mai important, e compatibilă cu alăptarea. Așa că, m-am informat, am achiziționat o cutie de argilă alimentară de la Farmec și am început cura. Produsul de la Farmec este un supliment alimentar natural pentru persoanele care au nevoie de o cură de detoxifiere sau doresc reglarea tractului intestinal. O cutie conține 21 de pliculețe cu argilă care se folosesc astfel: se amestecă conţinutul unui plic cu 150 ml apă plată, se lasă în repaus o noapte sau minim 15 minute. Înainte de utilizare se amestecă din nou şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol, cu cel puţin o jumătate de oră înainte de a lua micul dejun. Durata curei este de 21 de zile, iar după o pauză de 5-7 zile, se recomandă reluarea ei. În timpul curei cu argilã este necesar sã aveţi un regim alimentar cu grad redus de toxicitate. Se recomandã eliminarea cãrnii şi grãsimile în general, cafea solubilã (ness, capuccino, 3în1), bãuturile alcoolice rafinate şi bãuturile carbogazoase, consumându-se mai multe fructe, legume şi zarzavaturi şi sucuri naturale.

Nu știu dacă e pură coincidență, dar, de atunci am început să am rezultate vizibile în ceea ce privește greutatea. În urma curei cu argilă, tranzitul intestinal mi s-a reglat, mi s-a înfrumusețat pielea, eram mai energică decât de obicei.

Am slăbit treptat, mai lent decât m-am așteptat, dar, acum am mai puține kilograme decât aveam înainte de sarcină. Acum nu mă mai îngrijorez din punctul ăsta de vedere pentru că are grijă zâna mea să îmi păstrez greutatea ? (îmi priește mămicitul) .

Aceasta este experiența mea în ceea ce privește lupta cu kilogramele acumulate pe parcursul sarcinii. Asta a funcționat la mine, ceea ce nu înseamnă că o să funcționeze la fiecare. Sunt ferm convinsă că și alăptarea precum și metabolismul au contribuit la revenirea mea în formă.

Ioana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *