Simplitatea- cheia eleganței

Simplitatea- cheia eleganței

 

“Eleganţa este simplitatea dezarmantă a unui suflet care nu are nevoie de haine de designer sau de bijuterii ostentative, are ca îmbrăcăminte: sobrietate, discreţie, şarm, materiale care nu se tem de uzură şi ceva foarte important – nu sunt cumpărabile.” Mena Lamb

Eleganța nu este doar un atribut acordat persoanelor care se îmbracă cu gust, e o calitate care provine din interior și se manifestă la exterior. Bunătatea, amabilitatea, iertarea, curajul, răbdarea, delicatețea în alegerile noastre, constituie esența eleganței.

Când vine vorba despre haine, eleganța se obține cel mai sigur prin subtilitate și simplitate. Eleganța nu depinde de bani. O persoană poate fi elegantă și îmbracând haine accesibile ca și preț , alese cu gust și întreținute cu grijă. Un aspect îngrijit, atât a persoanei cât și a hainelor ce le poartă, oferă, cu siguranță, încredere de sine și o stare de bine. Există, totuși, niște reguli nescrise de care merită să ținem cont atunci când vine vorba despre exprimarea eleganței prin intermediul hainelor:

Alege croiul clasic 

Un obiect vestimentar cu un croi clasic este elegant prin însuși simplitatea lui. O rochie cu un croi clasic se pretează multor situații și, accesorizată corect, poate constitui un outfit curat și rafinat. Pentru a nu da greș, optează pentru modele clasice, simple în defavoarea celor excentrice pe care dacă nu știi să le combini corect pot da un rezultat nedorit.

 

 

 Culorile neutre și nonculorile nu dau niciodată greș

Optează pentru alb, gri, crem, negru, maro, acestea sunt nuanțe subtile cu care nu prea poți da greș. Alb și negru este o combinație care nu se demodează niciodată! Crem și blue este de asemenea un combo rafinat și de bun simț.

   

Echilibrează ținutele- Creează armonie

Atunci când alegi, spre exemplu, un pantalon cu un imprimeu deosebit, alege pentru partea de sus un top într-o singură culoare, ceva subtil. Dacă alegi o pereche de pantaloni voluminoși, optează în partea de sus pentru un top mulat, astfel echilibrând ținuta. Atunci când porți o rochie cu un croi extravagant, sau încarcată de detalii, optează pentru accesorii subtile sau renunță la ele. Atunci când ai un outfit simplu, stilizează-l cu ajutorul unui accesoriu statement. Ia în considerare forma corpului tău și creează armonie în ținutele pe care le porți. Ține întotdeauna cont de mărimea hainelor, alege corect mărimea care ți se potrivește! La fel și în ceea ce privește machiajul, echilibrează ținuta pe care o alegi cu machiajul pe care ți-l faci.

    

Eleganța NU înseamnă neapărat tocuri

Da, este adevărat că un pantof cu toc alungește figura, creând iluzia unei siluete mai subțiri, dar, asta nu înseamnă că trebuie sa îi porți zilnic, pentru a nu trece în extrema cealaltă. Poți fi elegantă și cu o pereche de sandale finuțe fără toc sau cu o pereche de balerini.

    

Nu exagera cu make-up-ul

Eleganța este sinonim cu subtilitatea, delicatețea, finețea. Nu exagera cu makeup-ul în niciun context. Un machiaj exagerat cu siguranță nu oglindește însemnătatea eleganței. Păstrează-te naturală și folosește-te de make-up pentru a îmbunătății înfățișarea ta, nu pentru a face contrariul. Optează, mai degrabă, pentru o bază perfectă decât pentru un machiaj elaborat al ochilor, de exemplu. Amintește-ți: Less is more! Întotdeauna

Poze de pe Pinterest

Accesorizează cu atenție

Alege accesorii delicate în defavoarea celor opulente. Atunci când nu ești sigură cum să le integrezi în ținute, mai bine renunță la ele. Echilibrează inteligent accesoriile alese cu ținutele purtate.

Astfel arată eleganța prin ochii mei!

Ioana

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *